Vanuit mijn interesse in mensen en ruimte houd ik mij bezig met projecten die ontstaan vanuit participatie en co-creatie. 

 

Door instrumenten te ontwerpen die participatie en co-creatie stimuleren probeer ik gebruikers een actieve rol te geven in processen en samen een verhaal te schrijven voor de toekomst. 

De projecten die ik maak spelen zich meestal af in de openbare ruimte of reflecteren op deze ruimte. Om te reageren op een ruimte vertrek ik vanuit veldwerk waarin ik de beleving en de werking van een ruimte onderzoek. Dit veldwerken doe ik door met mensen in gesprek in te gaan. Zo probeer ik een omgeving te leren kennen en een band op te bouwen met een plek. De ervaringen die ik daar op doe en de verhalen die ik ophaal vormen veelal de basis van een project. Dit werk ik uit in de vorm van een  ontwerp, proces, scenario of podcast.

foto 5.JPG

In een interventie onderzoek ik op een speelse manier de werking van een ruimte. Door middel van experimenten haal ik informatie op en deel ik het proces met gebruikers en betrokkenen. Met een interventie benadruk je de tijdelijkheid van een proces en ontstaat er happening die het verhaal verteld van een verandering. 

 

Dit deed ik bijvoorbeeld in de liefdesbode en in De stad in constructie

IMG_5521.JPG

Met een spelvorm maak je op een laagdrempelige manier ruimte voor participatie binnen projecten. Met een spelvorm kun je op een speelse manier een goede relatie opbouwen tussen belanghebbenden en programmamakers. Tijdens het spel leren de spelers elkaar en elkaars belangen beter kennen door na te denken in bevindingen, kansen en dromen. 

Dit deed ik bijvoorbeeld in Nieuw Oud Oost en in Worldbuilding

_DSC0149.jpg

In een scenario stimuleer je mensen om te denken in kansen en mogelijkheden voor de toekomst. Een scenario-verkenning helpt je om te denken in lange termijn projecten en biedt ruimte voor creativiteit en initiatieven. 

 

Dit deed ik bijvoorbeeld in Nieuw Oud Oost