top of page

Skûmbek

De jongerenvoorstelling Skûmbek gaat over welke rollen je in het leven speelt. Ben je overal hetzelfde? Blijf je mee gaan in wat anderen van je verwachten of ga je op zoek naar jezelf? Durf je te veranderen? Voor deze voorstelling ontwikkelde ik samen met Pim Kraan de vormgeving. 

Welkom bij de live-opnames van de populaire soap Skûmbek!

Acteurs Karel Hermans, Eva Meijering, Aukje Schaafsma en Mathieu Wijdeven heten je van harte welkom op de set waar ze al jaren deze sitcom spelen. Live maak je als publiek de sprankelende levens mee van huisgenoten en BFF’s Jimmy, Charlotte, Dennis en Veerle.

De personages zijn volmaakte stereotypes, wonend in een geweldig leuk huis, en kennen enkel drama dat altijd weer goed afloopt. Daarnaast boeken de acteurs grote successen met hun vlogdagboeken waarmee ze reflecteren op de opnames, de scènes en hun personages. Al negen jaar spelen ze onafgebroken hun rol volgens het script. Als één van de acteurs zich op een gegeven moment afvraagt waarom zijn personage in negen jaar tijd nog steeds hetzelfde is gebleven – in het echte leven is dat toch ook niet zo? -, zet hij een storm op gang waarin niets meer ‘volgens het boekje’ gaat. In hun ontregelende zoektocht naar de ontwikkeling van hun personages, ontwikkelen ze zichzelf.

WEB_Tryater_Skûmbek_fotoMoonSaris_9693.j
23844795_1759132127492307_65961550654426

"Een onvervalste soap met twee stellen en een bankstel"

- Dagblad van het Noorden 

Reportage Dagblad van het Noorden:

https://tryater.nl/wp-content/uploads/Jonge-Harten-DvhN.pdf

 

Een productie van Tryater

Concept: Aukje Schaafsma, Karel Hermans 

Regie: Ira Judkovskaja

Kostuums: Hanne Pierrot 

Muziek: Douwe Dijkstra

Vormgeving: in samenwerking met Pim Kraan

bottom of page