Aandacht voor laaggeletterdheid

Gepubliceerd: 7 september 2020
De Liefdesbode

Na een relatief stille augustusmaand gaat de liefdesbode deze week weer op pad! Briefschrijvers Anne & Lieke zijn komende woensdag 9 september met hun typemachines te vinden in café De Bak in Leeuwarden (10.00 – 16.00 uur), waar de liefdesbode samen met dBieb Leeuwarden aandacht vraagt voor laaggeletterdheid en de impact van laaggeletterdheid op je leven. Aanleiding voor de activiteit is de landelijke Week van Lezen & Schrijven, die dit jaar plaatsvindt van 7 tot en met 13 september. De liefdesbode helpt ‘s ochtends deelnemers aan de taallessen van welzijnsorganisatie Amaryllis om een brief te schrijven aan een dierbare: een geliefde, een buurman, een vrijwilliger, of iemand anders die wel een beetje liefde kan gebruiken. Daarna is er alle ruimte voor bezoekers om een brief op bestelling te laten schrijven, of om in gesprek te gaan over laaggeletterdheid. Kijk voor meer informatie over de Week van Lezen & Schrijven, op de website.

Liefdesbodes in dBieb

Gepubliceerd: 10 september 2020
De Liefdesbode

Liefdesbode op locatie

Gepubliceerd: 9 juni 2020
De Liefdesbode

Liefdesbode mag naar buiten!

Gepubliceerd: 2 juni 2020
De Liefdesbode

De liefdesbodes waren gisteren, woensdag 9 september, aanwezig in dBieb in Leeuwarden. Anne en Lieke waren gevraagd  in het kader van de week van Lezen en Schrijven. Daarin wordt extra aandacht besteed aan laaggeletterdheid. Verslaggever Ines Jonker van de Leeuwarder Courant was erbij en schreef een reportage. Klik op het logo van de Leeuwarder Courant hieronder om de reportage te lezen:

 

Ook Omrop Fryslân besteedde aandacht aan de liefdesbodes. Klik hier om het bericht te lezen en het fragment terug te luisteren.

Anne en Lieke van de Liefdesbode waren woensdag 3 juni in Bilgaard. Een stralende dag om hun nieuwe schrijftafels uit te proberen! Ook een liefdesbrief op bestelling laten maken? Kom dan op vrijdag 3 juli naar de markt in Leeuwarden.

Eindelijk, de liefdesbode mag naar buiten! Onze reis door de gemeente Leeuwarden begint woensdag 3 juni in Bilgaard, waar we ons rijdende brievenkantoor parkeren bij Wijkcentrum Bilgaard.

Kom langs en schuif aan voor een liefdesbrief op bestelling aan wie je maar wilt. Je krijgt de brief, getypt en mooi verpakt, ter plekke mee naar huis, of stopt hem in onze brievenbus; dan zorgen wij dat je post wordt verstuurd.

We zitten tussen 13.00 en 16.00 uur voor je klaar.

Heel graag tot dan!

Liefs,

Anne & Lieke